Nieuwsbrief examinering mbo

9 november 2017

Nieuwsbrief 70: aanmelden voor slotconferentie en webinar
 
 
 

Houttuinlaan 6
3447 GM Woerden
Postbus 2051
3440 DB Woerden
0348-75 36 30
examineringmbo@mbodiensten.nl

 

Nieuwe website: exameninstrumentenmbo.nl
Heeft u al op exameninstrumentenmbo.nl gekeken? Deze nieuwe website geeft een overzicht van alle in te kopen examenproducten voor keuzedelen en kwalificaties. Ook wordt per kwalificatie aangegeven welke route te bewandelen is naar een valide examenproduct en is het mogelijk om een persoonlijk overzicht te maken. Als er nieuwe servicedocumenten beschikbaar zijn in de kwalificaties uit uw aangemaakte overzicht, krijgt u automatisch bericht. De website exameninstrumentenmbo.nl is gemaakt met medewerking van de mbo examenleveranciers en Validering examens mbo.


Loket keuzedelen
Heeft u vragen of problemen over de praktische uitvoerbaarheid van een keuzedeel? Meld het bij het loket keuzedelen. Het loket verzamelt knelpunten, opmerkingen en vraagstukken voor keuzedelen en fungeert als doorgeefluik:
• richting SBB (over inhoud)
• richting bedrijfstaksgroepen van de MBO Raad (over uitvoerbaarheid)
• richting examenleveranciers (over examenproducten).


Voor in de agenda
Het nieuwe schooljaar lijkt nog ver weg, maar toch staan in de eerste helft van het schooljaar 2017-2018 al mooie evenementen gepland. Noteer ze alvast in uw agenda!
• vrijdag 29 september: webinar ‘Kwaliteitsborging examinering mbo’ (onder voorbehoud)
• vrijdag 13 oktober: conferentie ‘Onderweg met keuzedelen’
• dinsdag 7 november: conferentie over leer-/werkervaring
• donderdag 23 november: MBO City
• vrijdag 8 december: slotconferentie van het Servicepunt examinering mbo


30 mei 2017 – Themabijeenkomst: een terugblik
Op dinsdag 30 mei 2017 organiseerde het Servicepunt examinering mbo de themabijeenkomst 'Vrijstellingsprocedure binnen de onderwijsroute'. Tijdens deze bijeenkomst zijn de aanwezigen geÔnformeerd over het vrijstellingsverzoek en het verlenen van vrijstellingen (onderwijs en examinering).

Rini Romme, beleidsadviseur bij de MBO Raad, lichtte de laatste ontwikkelingen over een leven lang ontwikkelen toe, met name over certificaten. Anja Waninge, Rienk Geertsma (beiden ROC Landstede) en Jesse Artz (ROC De Leijgraaf) deelden hun ervaringen met het geven van vrijstellingen. Het Servicepunt examinering mbo maakt op basis van deze bijeenkomst een handreiking met een aantal scenario’s voor vrijstellingen. Lees de presentaties>


Clip en klaar: ROC De Leijgraaf
De examencommissie speelt een essentiŽle rol bij de examinering en diplomering van studenten. De commissie is er onder andere voor verantwoordelijk dat de kwaliteit van de examinering en diplomering gewaarborgd is. Hoe is een examencommissie georganiseerd binnen een school? Waar letten de commissieleden op als het om de kwaliteit van de examens gaat? Hoe borgen zij dat? Aan het woord: ROC De Leijgraaf. Lees meer>


Nieuwsbrief special
De volgende nieuwsbrief van het Servicepunt examinering mbo zal volledig in het teken staan van leer-/werkervaring. De nieuwsbrief verschijnt op woensdag 29 juni.


Zomervakantie
Het Servicepunt examinering mbo gaat met zomervakantie en is daarom van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus gesloten. Daarna zijn we weer bereikbaar voor al uw vragen

Meer nieuwsbrieven...