Op deze website van het Servicepunt examinering mbo vindt u informatie over de beroepsgerichte examinering in het mbo.

Servicepunt examinering mbo
examineringmbo@mbodiensten.nl
0348-75 36 30
06-4673 5418 
(op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur)
Houttuinlaan 6
3447GM Woerden

Informatie over webinars: wat is het en hoe werkt het?

Webinar
Het woord ‘webinar’ is een combinatie van ‘web’ en ‘seminar’; een webinar is dus een online seminar. Tijdens een webinar kunt u via uw computer sprekers live horen en zien en tegelijk een presentatie bekijken. U kunt dat doen vanaf elke locatie waar u internet heeft, u hoeft dus niet te reizen.
Webinars van het Servicepunt examinering terugkijken kan hier

Interactief

Webinars zijn interactief; u kunt live vragen stellen en feedback geven. Andersom kan ook; de spreker kan bijvoorbeeld door een ‘poll’ (peiling) een vraag stellen aan het publiek. Na afloop van de live webinar kunt u het terugkijken via het internet.

Hoe werkt het live volgen van een webinar?

Als u zich heeft ingeschreven voor een webinar, krijgt u de dag voor aanvang een e-mail met de deelnamelink waarmee u het webinar kunt volgen. Om mee te doen klikt u een paar minuten voor aanvang van het webinar op de link, vult u uw e-mailadres in en komt automatisch in de webinar-omgeving. Het wijst zich daarna helemaal vanzelf.
Het installeren van software is niet nodig, een goede internetverbinding wel.

Live presentatie

Tijdens het webinar zijn de sprekers) live te zien en te horen. Ondertussen kijkt u mee naar hun presentatie of het scherm van de trainer(s), als hij of zij iets live wil demonstreren. Daarnaast heeft u volop de gelegenheid om via de chat met de trainer en de moderators van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Live vragen stellen aan de experts
Tijdens het webinar kunt u uw vragen aan de experts stellen via de chat. 

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?
U kunt een webinar vanaf elke locatie volgen. Het enige wat u nodig heeft om deel te kunnen nemen aan een webinar is een:
- Pc, laptop of tablet (een kleiner tablet of smartphone raden wij af omdat het formaat te klein is om
alle deelschermen goed te kunnen bekijken)
- stabiele internetverbinding.
- Eventueel een koptelefoon.

Webinar terugkijken
U kunt het webinar op elk gewenst moment en locatie, samen of individueel terugkijken. Hiervoor moet u zich wel registeren/aanmelden. Dit kan eenvoudig met uw emailadres. Deze inloggegevens kunt u ook weer gebruiken bij het volgende webinar van het servicepunt examinering mbo. U kunt zowel de gehele webinar als de losse onderwerpen terugkijken!

Vragen

Als u meer wilt weten over de webinars kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen.